Reviews

Review
Brown Horse – press 2023

Live: Den sorgligaste sången Elvis hörde

Brown Horse är ett sexmannaband som kommer från Norfolk och de är baserade i Norwich. De spelar en mix av skönt gungande sjuttiotals country-rock blandat med brittisk folkrock. Ikväll har både de och jag flyttat oss ännu längre österut om vi utgår från Norfolk, Virgi...
Review
Review
nån

Nina Åkerblom Nielsen – Nobody Knows This Little Rose

Om Emily Dickinson (1830-1886) levt i dag hade hon varit en singer-songwriter, kanske inte olik en Joni Mitchell. De flesta av Dickinsons 1 800 dikter publicerades efter hennes död. Dikter där smärta, död och odödlighet tar stor plats. Teman som väl kan sägas vara ev...
Review
Review
•WendyWebb BW look down@2x

Wendy Webb – Silver Lining

Vill man sätta etikett på Wendy Webbs musik kan en kombination av folk-, pop och jazz fungera. Själv väljer jag sofistikerat och sensuellt. Länge sedan jag kunde sätta sådana etiketter. Ett av årets bästa album.
Review
Review
Magnus Carlson – Jesper Lindell Band – Fotograf Mira Wickman – low res

Magnus Carlson gör stilig countrysoul

Per Magnusson på Aftonbladet recenserar Magnus Carlsons nya "Brunsvik Sounds": Kan vi bara kopiera Magnus Carlson så att han blir fler? Världen hade förmodligen sett lite vänare ut då. Nya albumet ”Brunnsvik sounds” är ännu ett bevis på det.
Review
Review
Israel Nash 2023

Israel Nash lyfter på ’Ozarker’

Inte ens att Rolling Stones släpper sitt mest hypade hyllade album på 50 år samma dag som Israel Nash släpper sin skiva Ozarker hindrar hyllningarna och överorden. Recensionerna är eniga.
Review
Review
14797_FooFighters_2023_Rehearsal_FKPJ6190-2-e1685032666474

Foo Fighters-gitarristen Chris Shiflett goes Americana

"Plattan är en kontrapunkt till den post-grunge som Chris Shiflett spelar med Foo Fighters. Låtarna är välskrivna och välproducerade, och de är väl värda att fördjupa sig i för rock, folk, country såväl som Foos fans", skriver Riff Magazine.
Review
Review
DylanLeBlanc_PhotoCreditAbrahamRowe_5 small

Dylan LeBlanc – Coyote

No Depression tycker till om Dylan LeBlancs femte album "Coyote" (släpps på fredag) och noterar en tilltalande musikmix av rock, blues, folk och country i kombination av textmässig 'southern writing' och 'gotisk americana'.
Review
Review
Rolling-Stones-cover-1024×1024

No Depression: Rolling Stones glänser på Hackney Diamonds

Om en dryg vecka kommer Rolling Stones nya album "Hackney Diamonds", efterlängtat av många. Och förväntningarna lär väl inte bli mindre efter No Depressions recension.
Review
Review
the-country-side-of-harmonica-sam

Saving Country Music hyllar The Country Side of Harmonica Sam

Amerikanska webmagasinet Saving Country Music lyfter fram svenska Country Side Of Harmonica Sam som just countrymusikens räddare. Nya plattan får 8 av 10 i betyg och idel lovord.
Review
Review
magnus-carlson-1280x720px-10-230626

4+ i Aftonbladet för turnépremiären ned Magnus Carlson och Jesper Lindell

Aftonbladets Håkan Steen var på plats i Norrköping för att bevaka turnépremiären för Magnus Carlson och Jesper Lindell Band och skriver bland annat: Magnus Carlson förverkligar en gammal dröm och ger sig ut i landet för att smälta ihop klassisk soul och country med b...
Review