Feature
Intervju
Hannes Aitman- press 2024 – Photo by Axel Ahlgren – header 2

Hannes Aitman: ”Ni kan förvänta er brev ifrån en tonårsgrabbs hjärta och hjärna. Ifrån en grabb som kämpar med ett mörker, en grabb som hoppas, en grabb som förälskat sig i både sanning och kärlek…”

Att säga att Hannes Aitman från Västerås har tagit den svenska countryvärlden med storm är ingen överdrift. Härom veckan kom senaste singeln och till hösten kommer debutalbumet. Han debuterade förra året, 19 år gammal. Rootsylands Christer B. Jarlås blev väldigt nyfi...
Feature
Intervju
Feature
Från landet
A-country

Sverigeresan – från Kiruna ner till Skurup

Från Landets Christer b. Jarlås är här med en exposé, en lång krönika, en resa med artister och band från nästan alla svenska landskap. Det mesta är hyfsat nytt. En del har lite fler år på nacken.
Feature
Från landet
Feature
Magkänslemusiken
T Bone Burnett & Rebecka Hjalmarsson

MAGKÄNSLEMUSIKEN # 5

Peter Holmstedt har fått flera barnbarn och dessutom haft semester. Men det hindrar inte en sann musiknörd att lyssna in sig på massor av musik, gammalt och nytt. Och dessutom dela med sig under rubriken Magkänslemusik.
Feature
Magkänslemusiken
Feature
Från landet
dan-berglund-eva-brandin2

Från Landet maj 2024 – Nostalgi, pop och politik från norr och söder

Då är det dags för majeditionen av Från Landet. En krönika som enbart tar upp hyfsat ny musik som skapats i Sverige. Christer B. Jarlås rör sig över hela landets yta från norr till söder, öster till väster.
Feature
Från landet
Feature
Intervju
Ashes-Fire-2farg-scaled

”Vi är trötta på spellistor och singlar, det finns något vackert med att lyssna på ett album från början till slut”

Christer B. Jarlås snubblade in på en trubadurspelning med Ashes & Fire på Vemdalsskalet för drygt ett år sedan. Sedan dess har han följt duons musik. Nu har han intervjuat duon för Rootsylands räkning.
Feature
Intervju
Feature
Sessions
Violet Bell

Bluegrass Situation presenterar Rootsy Summer Sessions: Violet Bell

Duon Violet Bell tjusade publiken på Rootsy Summer Fest 23 med sin finstämda folkcountry. Och hann dessutom spela in två låtar för Bluegrass Situations "Rootsy Summer Sessions".
Feature
Sessions
Feature
Recycled
cowboy jack

Rootsy Recycling: Cowboy Jack Clement – Ett samtal med en hjälte

Rootsylands föregångare Rootsy.nu publicerade en imponerade mängd artiklar och krönikor. Framöver kommer vi att återpublicera godbitar under rubriken Rootsy Recycling. Läs Lennart Perssons intervju med Cowboy Jack Clement.
Feature
Recycled
Feature
Intervju
A- Kjellsson 1

Jag har gjort min egen grej, på gott och ont

I fredags släppte en av landets främsta låtskrivare Christina Kjellsson ett nytt album. Christina Kjellsson bjuder där som vanligt på sin unika språkbehandling i sina texter. Christer B. Jarlås har för Rootsyland intervjuat Christina Kjellsson.
Feature
Intervju
Feature
Magkänslemusiken
Jesper Hermans Lada April 13

MAGKÄNSLEMUSIKEN # 4

April. Vår? Näe. Långt därifrån. Bara för ett par veckor sen hade vi 2-3 dm snö här i obygden. Och än så länge är det flera minusgrader på nätterna. Vad gör man för att trösta sig då? Jo, man tar ju till Peter Holmstedts ’magkänslemusiken’ förstås.
Feature
Magkänslemusiken
Feature
Intervju
A Karolina

Karolina och country

Nu släpps Karolina Brännströms spännande solodebut ”No Urge To Run” av Ella Ruth Institutet och hon spelar med bland annat musiker som också spelar med David Ritschard. Rootsylands Christer B. Jarlås har intervjuat Karolina Brännström.
Feature
Intervju