Gidlund

Dubbelpremiär: Gidlund / State of Mud - Bortom allt / Angels

2023-12-15

Gidlund & State of Mud  – (Kullsta Records)

Officiell release 2023-12-20

 

Björn Gidlund har aldrig eller sällan firat stora triumfer eller framgångar med sin musik. Ofta hyllad av recensenter och musikjournalister men nästan aldrig lyssnad på av någon större publik. De är relativt få de som hittat till hans musik. Det kan såklart bero på att Gidlund är en usel marknadsförare, som mer än ofta bara smyger ut sina inspelningar i den flod av ny musik som släpps dagligen på digitala plattformar. Det krävs ju kanske lite mer än så, och det vet han ju om, Björn Gidlund. 

Så varför fortsätta skriva musik och ge ut den då, om få lyssnar och bryr sig? Och varför bryr han sig inte mer själv, när det kommer till marknadsföring och att vara lite mer på tårna då det gäller att framhäva sig själv och sina låtar?

Jamen det handlar inte om det, säger han själv. Det handlar om ett behov av att uttrycka sig, om ett behov av att skriva musik, om att spela in och att arrangera och se om det går att göra något verkligt och konkret av det som börjar som en vag idé i hans huvud.

Vid 52 års ålder så är drömmen om det stora genombrottet borta sen länge, han är ju realistiskt lagd. Eller?

Finns det små fragment kvar av det som han bar inom sig som 20 årig pojkspoling. De där stora drömmarna om skivkontrakt, ära, berömmelse och att kunna kalla sig musiker på heltid. Förmodligen.

Så med det sagt kommer nu två nya låtar från hans penna och studio;
Som State of Mud släpper han Angels. En sång om saknad, orättvisa, tvivel och tro.
Som Gidlund släpper han Bortom allt. En sång om att ge upp, om att sluta se ljuset i en värld som ter sig allt mer hopplös.