News

Jesper Lindell press 2024 – Photo by Lina Nylander-low

Rootsy Summer Fest 24 artistsläpp #2: Jesper Lindell

Sommaren 2019 stod Jesper på Rootsy Summer Fests scen för första gången. Jesper och jag hade träffats för en lunch i Norrtälje på våren för att se om vi kunde hitta ett sätt att jobba tillsammans och börja bygga en karriär för Jesper. Så orsaken att Jesper var bokad var att jag skulle få en chans att se honom live. Konserten bjöd på högt och lågt men höjderna var riktigt starka och i de skakigare partierna bodde det en sällsynt vacker originalitet som jag föll pladask för.

Sedan har vi pratat i princip varje dag och gått igenom inspelningar, pandemi och massa turnéer och spelningar. Falkenberg har varit lite av navet för den stora satsning han gjort. Jesper och hans band har hela tiden återvänt till Falkenberg och bland annat gjort några redan smått legendariska framträdanden på Rootsy Summer Fest. Med sin blåssektion Brunnsvik Horns i ryggen och extra boost till deras redan fantastiska liveshow har man avslutat söndagen 2022 och fredagen 2023. 2024 är det dags för bandet att äntligen få runda av lördagen med det nya hyllade albumet Before the Sun i ryggen. Den enda konserten där man kan få se bandet med blåssektion på hela våren och sommaren!

Albumet är ett riktigt genombrott för Jesper och bandet här hemma i Sverige. Skivan ligger fast förankrat på topp 5 på albumlistan och ännu högre på vinyllistan. Och vågorna sköljer över hela Europa med sanslösa recensioner och ända till USA, som bandet planerar besöka för en första turné i september. Men först Falkenberg och Rootsy Summer Fest!  

/Björn

 

“Men det finns en så väldigt tydlig kärlek till just den här sortens musik som tränger igenom och får de tio låtarna att bli något mer än bara en skicklig stilövning. Känslan som dominerar är att den blott 30-årige Lindell och hans ypperliga kvintett inte gör den här musiken för att det är viktigt att återskapa något utan för att det helt enkelt är så här de allra helst vill låta.” - Håkan Steen, Aftonbladet

“Jesper Lindells nya album är absolut världsklass i genren tidlös soul och rock. Som sångare skulle han klara åtminstone två ronder mot Van Morrison och bandet kunde inte vara tightare.” - Jan Gradvall, Dagens Industri

 

Rootsy Summer Fest 24 äger rum på Hwitan i Falkenberg 16-18 augusti.