News

Richard Lindgren – Grand Jubilee – 500x500px 72dpi

Richard Lindgren firar med nytt album

Richard Lindgren släpper idag sitt femtonde fullängdsalbum och det första på drygt fyra år. ”Grand Jubilee” är inspelad i Malmö med Richards liveband Grand Jubilee.
 
Så vad har hänt sen sist och varför har det tagit så lång tid? Skrivkramp och bristande inspiration? Inte alls, långt därifrån. Richards låtproduktion är som alltid stor och förutom låtarna på skivan är byrålådorna i hemmet fulla av texter och låtuppslag. I stället handlar det snarare om att det har fått ta sin tid att spela samman ett nytt band, att hitta ett nytt sound och att välja låtar som fungerar i sammanhanget. En process som fått ta tid, som fått växa fram organiskt. Och som till slut blivit en enhet där sångaren och låtskrivaren Richard Lindgren och samtliga musiker bidrar med pusselbitarna som tillsammans blir en magnifik helhet.

De nio låtarna på “Grand Jubilee” är långa, ordrika, kompakta och med ett ständigt närvarande mörker. Det är sorger och besvikelser, som dock balanseras med en likaledes ständigt närvarande svart humor och rent av en gnutta optimism emellanåt. Richard Lindgren är i själva verket en romantiker, även om han ibland gör sitt bästa för att dölja det.
 
Grand Jubilee har skapat ett sound som på ett utmärkt sätt matchar texter och melodier. Musiken har tyngd och pondus och samtidigt fylld av infall och idéer. Låtar som drar sig upp emot och till och med över tiominuters-strecket lever och andas hela vägen. Det blir helt enkelt aldrig långtråkigt. Nästan så att man ibland önskar att låtarna inte tog slut så fort…
 
”Grand Jubilee” är producerad av Christoffer Olsson Segerberg & Ale William Sjöström.