News

Jesper Lindell – NGL – 500×500 – 72dpi

Ny singel & video från Jesper Lindell

“Never Gonna Last” är den andra singeln från Jesper Lindells kommande album “Before the Sun”. Skivan är inspelad med Jespers band Brunnsvik Sounds i hans egen studio utanför Ludvika och producerad av honom själv tillsammans med Björn Pettersson. Med låten släpper Jesper också en video gjord av konstnären Trevor Wiggins från San Francisco och filmad av Lina Nylander.  

 

“Never Gonna Last” skrev jag mitt under brinnande pandemi samtidigt som jag gick i dialys i väntan på njurtransplantation. En period då det ofta var för ensamt och hela tiden en konstig känsla av overklighet som hängde över mig. Så egentligen är det en tid jag velat lägga bakom mig. En tid att inte glömma men samtidigt inte tänka på eller prata om längre.

Men låten skrevs och spelades in den perioden. Den kom till mig när jag satt vid en flygel ovanför vår studio i Brunnsvik och tittade ut mot vattnet. Det rapporterades om en massa hemskheter som drabbade så många. Textraden “I hope there's enough love to go around to every home and everyone that is out there” kom upp som en ganska hjälplös, men ändå hoppfull tanke efter att jag lyssnat på ett reportage på radio. Reportaget handlade om kvinnor som i pandemin blev inlåsta med män som hanterade sin stress och frustration med alkohol och våld i hemmet. Hoppet som finns i låten gäller faktiskt för mig. Kanske skrev jag den för att ge mig själv hopp om att allt skulle bli bra. Bra blev det ju till slut och jag tycker verkligen mycket om låten.

- Jesper Lindell