News

Jesper Lindell och Scarlet Rivera

Jesper Lindell & Scarlet Rivera turné 2024

 

Jesper och Scarlet träffades under en turné i Italien och fann varandra direkt musikaliskt. Hon medverkade på Jespers soloprojekt "Windows Vol1" och nu blir det en gemensam turné, där repertoaren hämtas från "Windows", från Jespers övriga album, från Scarlets soloplattor och, såklart, från Bob Dylans "Desire"-period.

Bandet under denna turné blir, förutom Jesper och Scarlet, Rasmus Fors på keyboards, Anton Lindell på bas och Magnus Olsson på trummor.

 

Scarlet Rivera

Oavsett vad Scarlet Rivera tar sig för i sin musikerkarriär kommer hon för alltid att förknippas med Bob Dylan, hans albumklassiker "Desire" och den legendomsusade Rolling Thunder-turnén. För så stort avtryck gjorde Rivera med sitt fiolspel. Sedan tiden med Dylan har hon spelat med Indigo Girls, Tracy Chapman, Eric Andersen, Keb Mo, Peter Maffay, David Johansen, Sylvia Tyson och Cindy Cashdollar och dessutom sjösatt en solokarriär med flera uppmärksammade album i eget namn. 

 

Jesper Lindell

Sedan Jesper Lindells album "Twilights" släpptes i januari 22 släpptes albumet "Twilights" har det hänt en hel del. Plattan hyllades samstämmigt i svensk och internationell press och sedan releasen har Jesper och hans band gjort över 100 spelningar i Sverige och Europa. Jesper Lindell har helt enkelt etablerat sig som en av Europas hetaste artister på rock och soul-scenen! Förste september 2023 gav Jesper ut sin solo-EP "Windows Vol. 1" och hösten kommer också Jespers samarbete med Magnus Carlson. En singel, en EP och ett album. Och en omfattande turné där Jesper Lindell och hans band backar Magnus Carlson med även gör en egen del av konserten. I mars 2024 är det så äntligen dags för Jesper Lindells nya album "Before The Sun" att se dagens ljus!

 

2024-01-27 | Skebopuben, Skebobruk

2024-01-28 | Kulturoasen, Uppsala

2024-02-02 | Country Got Soul @ Nalen, Stockholm

2024-02-03 | Rootsy Winter Fest @ Tryckhallen, Falkenberg

2024-02-06 | Pustervik, Göteborg

2024-02-07 | Plan B, Tranås

2024-02-09 | The Tivoli, Helsingborg

2024-02-10 | Folk å Rock, Malmö