In The Circle Banner
Jaroz

Polaroid Lovers - Sarah Jarosz

Av Magnus Nordin

I det moderna Nashville är låtskrivande ofta lika med professionella grupparbeten. Noga planerade mix-and-match-samarbeten där låtskrivare och musiker delar rum för att skriva nytt material åt artister. Det är en arbetsmetod som Sarah Jarosz inte använt sig av fram till att hon spelade in sitt sjunde studioalbum ”Polaroid Lovers” som finns ute nu. Albumet innehåller låtar som hon skrivit tillsammans med de framgångsrika låtsmederna Jon Randall, Natalie Hemby och albumets producent Daniel Tashian som tidigare arbetat tillsammans med Kacey Musgraves på hennes succéalbum “Golden Hour".

Flerfaldigt Grammybelönade Sarah Jarosz är en auktoritet inom akustisk americana där bluegrass, folk music och jazz blandas med pop och rock. Född i Austin, Texas, och uppvuxen i Wimberley, en liten stad i närheten av Austin, blev Jarosz redan i tonåren ett aktat namn inom bluegrass. Hon spelade mandolin, gitarr, banjo och det instrument som hon betraktar som sin "soulmate": oktavmandolinen.

Hennes multi-instrumentalistiska förmåga och skicklighet som låtskrivare ledde till att hon vid 16 års ålder fick ett skivkontrakt med Sugar Hill Records och 2009 släppte hon sitt första album ”Song Up in Her Head”. ”Polaroid Lovers” visar upp 32-årige Jaroszs varma, bländande sång, hennes fina låtskrivande och förmåga att fånga sorgen, ångern, glädjen och hoppet som tar plats i det mänskliga hjärtat. Som albumets titel antyder är varje sång likt ett fotografi som fångar vardagliga händelser och känslor.