In The Circle Banner
monta

Born Strangers - The Montvales

Av Magnus Nordin

Det är med en känsla av äkthet och en passion för berättande som duon The Montvales tar lyssnaren med på en fängslande resa på deras senaste album ”Born Strangers”. Med Sally Buice på banjo och sång samt Molly Rochelson på gitarr och sång väver de samman dynamisk sång och traditionella country-folk music element till en lysningsupplevelse som berör på djupet. Albumet är en produkt av tre års arbete där musikaliska influenser från olika tidsepoker blandas till en fin helhet. “Women Of God”, den första låten på albumet, sätter tonen med sina vackra harmonier och livliga instrumentering.

Sally och Molly har känt varandra sedan barndomen i Knoxville, Tennessee. Musik har alltid varit en naturlig förlängning av deras vänskap, från att byta musiktips och gå på konserter till att börja skriva låtar och spela på gatorna tillsammans. Deras röster smälter samman på ett sätt som bara långvariga vänner kan göra och det är svårt att inte bli engagerad i deras berättelser.

“Born Strangers” tar oss med på en resa genom olika platser och känslor. Det finns något för alla här – från Tennessee till södra Colorado vidare till Cincinnati. Albumet avslutas med den gripande låten “Through the Night” skriven av Sally. Den är sårbar och kraftfull på samma gång och fungerar som en perfekt avslutning på denna musikaliska berg-och-dalbana. Så om du letar efter sällskap i denna osäkra tid, låt The Montvales guida dig genom ”Born Strangers”. Det är ett album som kommer att stanna kvar i ditt hjärta och ditt sinne långt efter att sista tonen har klingat ut. Hatten av för The Montvales.