In The Circle Banner
Lizzie 3

Halfsies - Lizzie No 

Av Magnus Nordin

Som ung tjej i Bronx gillade Lizzie No att skriva dikter, sjunga i kör och spela violin. Men det var först när hon började spela harpa och skriva egen musik som hennes resa mot en gränsöverskridande musiker tog fart på allvar.

"I picked the harp in the fifth grade and started writing my own songs and poems. My parents loved stringed instruments, so the most unusual stringed instrument I could think of was the harp” - Lizzie No

Lizzie No är en stigande stjärna inom Americana och folk music communityn som under många år var verksam i olika musikprojekt i Brooklyn. Hennes flytt från New York till Nashville understryker hennes band till countrymusiken och influerad av bland andra Patty Griffin och Lucinda Williams har hon en förmåga att skriva låtar som är både sköra, skarpa, milda och intensiva, allt på samma gång. Hon är en av de artister som får det att kännas som att de sjunger direkt till dig.

Hennes musik hämtar kraft och inspiration från blues, country och folk music men har även tydliga influenser från indierock. Sångerna är lika ofta personliga och självutlämnande som de är politiska och allmängiltiga. Tillsammans med sina svarta systrar Allison Russell, Rhiannon Giddens, Adia Victoria, Sunny War med flera reser hon armen och knyter näven åt det ofta konservativa mansdominerade musiketablissemanget och gör musik på sina egna villkor och premisser.

Hennes debutalbum ”Hard Won” kom 2017, uppföljaren ”Vanity” landade i augusti 2019 och idag finns hennes efterlängtade tredje fullängdare ”Halfsies” ute.

Lyckans ostar är alla som tar möjligheten att kolla in Lizzie No på någon av de fyra spelningar hon inom kort genomför på svensk mark.

Turnéplan 
2024-01-30 Katalin, Uppsala
2024-02-02 Country Got Soul Nalen, Stockholm
2024-02-03 Rootsy Winter Fest Tryckhallen, Falkenberg
2024-02-04 Folkets Hus, Uddevalla