In The Circle Banner
The Wilder Blue

Super Natural - The Wilder Blue

Av Magnus Nordin

The Wilder Blue från Texas har släppt sitt tredje album ”Super Natural” producerat av Grammy-nominerade Brent Cobb och inspelad i Sonic Ranch Recording Studio i Tornillo, Texas. Cobb har också varit med och skrivit titelspåret plus att han även är med och sjunger på låten. En av de singlar som släppts från albumet är bandets cover på Eagles klassiska ”Seven Bridges Road”. Där dyker Luke Combs upp. Combs som tidigare hyllat bandet och deras musik. Han har också sett till att The Wilder Blue fått möjligheten att vara förband på några av hans stadiumkonserter nästa år. Att en stjärna som Combs hyllar och lyfter ett litet independent band betyder mycket för alla verksamma utanför den stora kommersiella musikindustrin.

The Wilder Blues musik befinner sig i gränslandet av country, bluegrass, folk och akustisk rock. Bandet har i sitt musikskapande influerats av bland andra Little Feat, Del McCoury och Robert Earl Keen. Frontmannen och låtskrivaren Zane Williams är sedan tidigare en etablerad soloartist med en stor skara av fans. Bland annat tack vare sina sju soloalbum. Men att spela solo är en sak och spela i ett band är nåt annat och något Willimas saknat. Han vände sig till singer-songwritern Paul Eason från Texas, även han soloartist då han inte spelar lead guitar i Texas-legenden Kevin Fowlers band, och ställde frågan om de inte skulle bilda ett band. ”Hell yeah” svarade Eason och jakten på en trummis startade. Lösningen blev Lyndon Hughes från Houston. Han är inte bara en sjuhelvetes trumslagare utan en även bra sångare och producent som bland annat arbetat med Cody Johnson, Sundance Head och Roger Creager. När den nystartade trion jammade i en skivstudio för att få ihop en första demo träffade dom multiinstrumentalisten och sångaren Andy Rogers som blev den fjärde medlemmen. Den sista pusselbiten i gruppbygget hittades i Austin där basisten och sångaren Sean Rodriguez fanns.

Bandets första skiva kom i maj 2020 men då under namnet Hill Country. På hösten samma år meddelade bandet att de bytt namn till The Wilder Blue. Ett namn som de också gav till sitt andra album som kom förra året. The Wilder Blue tar lyssnaren med på en musikalisk resa genom The Lone Star State. Finstämda melodier, stämsång och ett historieberättande som är typiskt för musik från Texas har blivit bandets kännetecken.