In The Circle Banner
NACH

Årets bästa Country- och Americana-album

3. Ozarker - Israel Nash 

Sent på kvällen den 29 juni 2014 stod jag småfrusen framför Mosebackes scen och väntade på den första upplagan av Rolling Rootsy Revues sista akt. Upp på scenen klev en långhårig, skäggig man med solglasögon och vit elgitarr. Jag ska erkänna att jag inte hade full koll på Israel Nash just då men jag kommer ihåg att han gjorde ett starkt intryck och spelade en betydligt rockigare Americana än vad som bjudits på tidigare under endagsfestivalen. 

Hyllade Texas-via-Missouri artisten Israel Nash släppte i slutet av oktober skivan ”Ozarker”. Tillsammans med producenten Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray LaMontagne) har Nash skapat en skiva som I mångt och mycket är en hyllning till sina musikaliska rötter. Och mer än så, ett album som filosoferar över kärlek och familj, över skönhet och smärta, över det som förenar oss genom bra och dåliga tider. Musikaliskt lutar sig Nash mot den heartland rock som han växte upp med — Tom Petty, Bruce Springsteen, Bob Seger — med feta gitarrer, slagkraftiga refränger och med texter som är filmiska samtidigt som de egentligen bara handlar om folk som är som folk är mest. 

”I think the reason so much of that classic heartland rock and roll endures is because it touches on themes we all feel so deeply: desire, struggle, commitment, escape. As an artist, I’m always aspiring to touch as many people as possible, and that’s what this music has always represented for me” - Israel Nash 

I februari kommer Israel Nash med sitt band till Skandinavien för en turné. Missa inte honom när han spelar på en scen nära dig! 

02-02 Rootsy Winter Fest, Falkenberg

02-03 Country Got Soul Nalen, Stockholm

02-04 Studioscenen, Östersund SLUTSÅLT! 

02-05 Tryckeriet Scene, Trondheim 

02-06 Røvarstaden, Oslo 

02-07 Pustervik, Göteborg 

02-09 Centralteatern, Gävle 

02-10 Biljardkompaniet, Kristianstad 

02-11 Palladium, Malmö