Feature

Magnus Carlson Jesper Lindell – feature Björn 1 – cut

Magnus Carlson - En riktigt bra person med en jäkligt bra ny platta!

Av Björn Pettersson


Foto: Mira Wickman

 

Jag och Magnus lärde känna varandra 2014. Doug Seegers hade över en natt blivit den hetaste artisten i Sverige med hitlåten Going Down To the River. Jag fick frågan om jag kunde ta mig an alla förfrågningar som regnade in för att se honom live. Jag svarade ja och hamnade i en storm jag aldrig kunnat förutse. Den direkta orsaken till Dougs plötsliga succé var att Magnus var med som gäst i Jills Veranda och som ett superfan av bra musik hörde han att både Dougs röst och låten var något alldeles extra. Doug engagerade Magnus så till den grad att han gav bort sin “bucket list”-önskan som var att få spela in Always On My Mind i Sun Studio i Memphis för att Doug istället skulle få spela in sin låt och få den med i programmet.

När sommaren kom och det var dags att sjösätta turnén jag bokat åt Doug var hypen var så stor att jag fick hålla det mesta hemligt, och boka in honom under annat namn på hotellen han skulle bo på. Första veckan i Sverige så bodde Doug på Åtellet i Norrtälje där jag bor. En dag så ringde min telefon med ett nummer jag inte kände igen. “Tjena jag heter Magnus Carlson” presenterade sig mannen när jag svarade. Han berättade att han hade en sommarstuga nära och frågade om han på något sätt kunde hjälpa Doug med något nu när han var på plats i Sverige. Vi bestämde att vi skulle träffas för en kaffe på Åtellet och det var första mötet mellan oss.

Det jag minns starkast från mötet var hur genuint lycklig Magnus var för Dougs skull och hur angelägen Magnus var att på alla sätt stötta upp och hjälpa till om behov fanns. Fikastunden slutade med att Magnus bjöd in oss till Weeping Willows konsert på Cirkus samma vecka och han erbjöd Doug att sjunga Going Down To The River med bandet. Det blev Dougs första framträdande någonsin i Sverige. När Doug kom in på scenen på Cirkus backade Magnus och gav Doug all sin plats. Doug fick en stående ovation som aldrig ville ta slut. Jag kommer ihåg att jag tänkte att den ovationen är lika mycket till dig Magnus. I alla fall i min värld.

Jag har alltid tyckt att Magnus fått alldeles för lite kredd för Doug-sagan. Men samtidigt vetat att det beror på att han heller inte bett om att få det. Efter att lärt känna Magnus mer så vet jag att det helt enkelt är oviktigt för honom. För Magnus var det viktigaste att låten spelades in och att andra också fick höra och beröras av Dougs fantastiska röst. Magnus och jag har hållit en sporadisk kontakt genom åren och har ibland hittat på lite roliga samarbeten med Weeping och Doug. När Doug tröttnade på den tråkiga Björn och bytte management så var Magnus den som försäkrade sig om att allt var lugnt och att jag mådde bra. Så tänk då lyckan att Magnus sen av en slump upptäcker Jesper Lindell och bandet från högtalaren i en skivbutik. Jesper som jag lagt all min tid och energi på efter Doug. Och att vi ur det tillsammans har kunnat göra skivan Brunnsvik Sounds som Magnus släpper idag! Den är svinbra, så är det bara. Och den kommer alltid betyda mycket för mig.

Magnus Carlson Jesper Lindell – feature Björn 5

Magnus har på ett lika genuint och varmt sätt som mot Doug, varit överväldigande generös mot Jesper och bandet. Det finns inte ett tillfälle som han missar att berätta hur mycket han uppskattar det de gör och hur mycket det betyder för honom att få uppträda och spela in med bandet. Det är inget som jag tror Magnus ens tänker sig ett tack för eller förväntar sig att någon ska se. Men jag ser det nu och har gjort det sedan 2014. Du är en riktig jäkla klippa Magnus. Och TACK för allt du gör för Jesper och bandet! Ha en riktigt härlig release-dag och ett grymt turnéavslut hemma i Östersund i helgen!

// Björn