Feature

A-country

Sverigeresan – från Kiruna ner till Skurup

Av Christer B. Jarlås


 

Här kommer en exposé, en lång krönika, en resa med artister och band från nästan alla svenska landskap. Det mesta är hyfsat nytt. En del har lite fler år på nacken. Och ibland nämner jag en del äldre hjältar och förebilder bara för att jag känner för det. Och kategoriseringen är lite flytande, men välment. Jag utesluter den här gången artister från landets tre största städer. Det här skulle blivit alldeles för låmgt annars…

Vi börjar längst i norr och tar oss allra längst till söder.

Den låtlista som man kan klicka på här intill innehåller nästan alla nämnda namn vars låtar är på svenska. Låtlistan innehåller nästan fem timmar musik - Perfekt för sommarens alla resor och långa kvällar. Och givetvis är det bara med en bråkdel av alla låtar som kunde varit med.

Det här är vad jag kände mest för just nu inför sommaren 2024….Varsågoda!

Varning för mygg, getingar, fästingar och solsting…

Norrbotten

Vi börjar i landets nordligaste stad. Min födelsestad. Country i Kiruna var länge Willy Clay Band och trots deras underbara ”The Miner” så är ju inte den på svenska. Men Höstorkestern bildades i Kiruna för elva år sedan och hette från början Jonas Pietikäinen och Höstorkestern men är numer bara Höstorkestern. De är mer ett musikkollektiv än ett band. Viktor Krutrök sjunger, spelar gitarr och dragspel. Den underbara låten ”Kiruna dör…..Slåss!” kom i februari. Det är som de själva säger en sång om sorg och kamplust, om att resa sig tillsammans: ”Alla vi och det vi gör tillsammans är större än alla gruvor och stadsflyttar”. I april kom ”Sång från Folkaparkeringen”. En sång till de som gått vilse i sig själva, förlorat sig i hat och besvikelse, tappat tron på samhället; som de själv säger.

Vi åker förbi hjälten Johan Airijokis malmfält och åker ner till kusten och når Piteå. Där hade jag hoppats på att skriva om nytt från Norrfolk. Men Josef Eriksson och John Andersson har inte släppt nytt från Norrfolk än. Men på den tiden de hette Northern Indians släppte de det fina albumet ”Arvet & Drömmarna” Och deras klassiker ”Northern Indians” må nu vara fem år gammal; men den håller än. Och leta gärna upp videon på låten på Youtube. Och när vi ändå är i Piteå så äter jag gärna lunch på John och Josefs ställe Kajman, ruskigt goda vegetariska burgare och soppor. Där kan man då och då¨möta Josefs pappa Ronny och tänka på hans Euskefeurat vars ”Det är hit man kommer när man kommer hem” är den bästa countrylåten på svenska alla kategorier.

Västerbotten

Vi fortsätter efter kusten söderut. Först kommer vi till Skellefteå.- Därifrån kommer så mycket bra svensk musik. Men det mesta tyvärr med engelska texter. Vi far i stället förbi Robertsfors och ramlar över Frida Hyvönen. Hon har visserligen sjungit in en fin duett med David Ritschard på senare år men den faller för stockholmsstrecket i denna krönika. Men Fridas album ”Kvinnor och barn” från 2016 innehåller låten ”Fredag morgon”. En av de jobbigaste och starkaste låtarna som gjorts på svenska om att vara utsatt för psykiskt misshandel. Sedan finns det ju massor av bra country/americana från Västerbotten med HALM i spetsen. Men de sjunger ju på engelska. Och Glesbygd´n är ju inspirerande med sin bondska. Men det är ju reggae så de platsar inte riktigt här heller.

Ångermanland

Kjell Höglund kommer ju från Rossön och hans namn ska man ju självklart nämna varenda gång man få chansen. Likaså den fantastiske Thorstein Bergman som föddes i Härnösand. Hans album ”Står kvar” från 2003 innehåller hans lyssningsvärda svenska tolkningar av hans countryfavoriter. Den måste ni lyssna på. Och jag blir gärna kvar i vackra Härnösand och träffar min dotter som jobbar där och jag lyssnar på Sörensens IF som ger ut på Ella Ruth Institutet. Albumet ”Ettnioåttasex” innehåller en massa bra låtar. Jacob Sörensen är en skicklig låtskrivare och hela albumet är inspelat i Härnösand trots att Jacob sedan länge bor i Stockholm. Omslaget är ett foto taget just 1986 från hans mammas lägenhet på Norra Kyrkogatan i Härnösand. Ett starkt album med flera låtar att upptäcka.

Medelpad

Vi far in i Medelpad. Ser Bengt Lindströms stora Y vid flygplatsen. Passerar Sundsvall, svänger av mot Östersund och når snart Matfors. Där föddes Danny Cooltmore och där växte han upp. Han blev först känd med bandet Small Town Pimps. På egen hand har han en stor lokal hit med låten ”Sundsvalls Öl” från 2018. Han har även med Sveriges Radios Christer Jonasson i år gjort hyllningslåten till Sollefteås ”Min Ebba Andersson”. Den mest självklara låten att ha med här är låten ”Mats Rådberg & Sigge Hill” som har skrivits av Willy Clay Bands Björn Pettersson Thuuri och Peter Russberg som skrivit boken ”Mats Rådberg Countrykungen”. En härlig låt med en sann text.

Bra country och Americana gör ju även Lars Bygdén som också var en föregångare med 1000 $ Playboys. Det mesta på engelska. Men 2022 gav han ut ”Inatt jag drömde” i en skön countryversion tillsammans med Eric Palmqvist och Sarianna Cortes. Och Anna Stadling ger ju hela tiden ut en massa bra låtar. I maj kom singeln ” I våra händer” som Anna skrivit med Anders Pettersson. På väg mot Jämtland passerar vi Ånge och Stiftelsen har en hel del hyfsade låtar med drag av country och americana. Senaste albumet ”En vampyr har alltid fest” kom 2022..

Jämtland/Härjedalen

Om vi åker av E 14 vid Ånge och tar sikte på Jämtland kommer vi så småningom fram till Handsjöbyn. Ånges starka Takida sjunger om den som ”Handlake Village”. Jag är mer intresserad av Christina Kjellsson som är uppvuxen och fortfarande åker dit så ofta hon kan. I vår kom albumet ”Slutet på historien” som kommer exakt 30 år efter hennes debut. Debuten som innehåller den så skarpa och roliga ”Aldrig dit igen” som var hennes svar på alla amerikanska överdrivna hembygdshyllningar. Det nya albumet är mer eftertänksamt och är fullt av pärlor.

Om vi i stället för att ta av i Ånge fortsätter E14 mot Östersund och passerar Bräcke, Gällö och Pilgrimstrand så når vi snart Locknebygden och Locknesjön strax innan Brunflo. Där bor Ellen Sundberg med man och hund och där har hon en liten studio. Förra årets mycket fina album ”Vita gäss” har flera låtar om Jämtland som titellåten som just handlar om Locknesjön. Där finns också ”Inlandsvägen norrut” som i sig är en låt som inspirerade mig till att börja göra den här krönikan ”Från landet”

Country har en lång historia i Jämtland. Kentucky är ett av landets mest prisbelönta countryband som håller på än. De har ju gjort låtar både på svenska och engelska. ”Kentucky” är också en låt av Östersunds State Of Mud. När han gör låtar på svenska kallar han sig i stället Gidlund. Det finns två riktigt gripande countrylåtar på svenska av Gidlund. Bäst är ”I skuggan där bakom”. En gripande text som Björn Gidlund skrev efter att han hört David Ritschard sjunga Euskfeurats ”Tankar på nattgammal is” på en konsert härom året.

Hälsingland

Hälsingland är den svenska countryrockens vagga. Per Persson och hans Perssons Pack var tidiga och mest framgångsrika. När Persson fyllde 60 år förra året kom helt plötsligt den fina självbiografiska låten ”Slagit Dank” och i sommar ska han vara med i ”Så mycket bättre”. Så än är vi inte av med- Alftas store son. Sedan kom Sigge Hill och det blev mer och mer.

I år fick även några andra veteraner chansen. Engmans kapell var med i Melodifestivalen med sin ”Norrland”. Bandet har ju hållit på i 30 år och under alla år festivalen Hudikkalaset höll på var de ständiga avslutare. Sexmannabandet är numer en del av den hälsingska folksjälen. ”Norrland” gick hem på många ställen men inte lika mycket hos de som röstade i årets Melodifestival. Deras låt ”Hälsingevind” kom för 24 år sedan och är i dag en evergreen, i alla fall mellan Gnarp och Tönnebro.

Gästrikland

Några av senaste årets främsta favoriter för mig är Södra Norrlands Coast Country Cowboys från Gävle. Deras låtar handlar om ”Gävle, sprit, kärlek, öde vägar och krossade hjärtan”. De är den perfekta kombinationen av Alf Robertson och Torsson med en liten klick Per Persson på toppen. Låtskrivaren Sven-Inge ”Hank” Sjöberg har varit med och skrivit många av de mellolåtar folk minns, som senast Engmans kapells ”Norrland”. Än så länge finns tre låtar med SNCCC. Men det kommer mer, en ny singel dyker upp när som helst och så småningom ett album till hösten. Jag älskar i vilket fall de tre låtar som än så länge finns och jag har svårt att bestämma vilken av ”Wille Löfqvists målvaktsklubba”, ”Hon dricker inte och gillar inte countrymusik” och ”Sista lossningen i kväll” som jag gillar mest.

Dalarna

Vi börjar i Mora. Där bor Karl Erik Morell. Han har under annat namn skrivit framgångsrika EPA-dunklåtar. Men här är han mer aktuell under sitt andra alias Billy Opel. Han har flera låtar som streamats betydligt över fyra miljoner gånger. Just nu är ”Ingenting olagligt” etta på listan om han som gör ingenting olagligt ”men bara ibland”. I år har han kommit med två singlar. Först ”Älskling lägg ner stiletten” om frun som ledsnat på mannens olater och att han under hot lovar gå med på allt. Och senast kom ”Ingela Persson”. En suverän cajundoftande berättelse om hur kärlekskrank låtens jag blir när Ingela har flyttat in i byn. Han byter hennes däck, krattar hennes gång och slutar med snus. Men Ingela vill inte förstå och matar sin häst med hans blomuppvaktning. Mer Billy Opel åt folket!

Martin Engström hette han när han under åren 2006-2015 spelade bas i John Lindberg Trio. Nuförtiden spelar han country och kallar sig då Martin Riverfield och framträder med bandet Wheels Of Fortune. De har släppt mycket på engelska men 2020 kom albumet ”På svenska”. Ett väldigt skönt countryalbum där Martin skrivit de flesta låtarna. Mycket bra. Men de tar även in gäster, han gör till exempel ”Du är inte fri” med Stiko Per Larsson. Stiko Per har ju själv sedan debutalbumet 2008 bjudit på lysande musik som man kalla americana, vispop eller vad man vill. Vi på Rootsyland var ju också först med att berätta om hans internationella alias Otis Kerp som släppt lysande engelska låtar senaste året.

Värmland

Ett län där countryandan finns i varje buske ända sedan Sven-Ingvars gjorde det legitimt att sjunga på värmländska och môra-Per från Arvika tog det vidare. Vi börjar nu i Kil. Jag fullkomligt älskar Erika Jonssons nu tio år gamla ”Sången om Värmland”. Så bra. Så rätt. Efter att hon sedan under ett antal år valde engelska, och hon har även skrivit med Martin Riverfield, så är det åter svenskan som gäller. Hennes senaste singel ”Epadunkmusik” är en skön countrylåt om att glida runt i en nercabbad Chevrolet från 1963. Skönt nostalgisk. Och hon har gjort många låtar som omfattar hela landet. I dag kör hon långtradare, bor efter vad jag förstår i Gävle.

Vidare till Kristinehamn. Bro Mesa är ett band på gång. De beskriver sig själva som ”Ett gäng Average Joes som kör slalom mellan förskolebaciller och höga elräkning för att till slut nu mållinjen någon gång efter lunch på en fredag”. De sägs spela in debutalbumet med David Ritschards & Krokodiltårarnas alldeles egen kapellmästare Gustav Erlandsson Holmqvist som också producerat singlarna. Än så länge finns tre singlar som kom 2023 och alldeles nyss kom den stämningsfulla ”Femton”. Min favorit är ”Småstadsblues” ” en sång för alla dom som inte bor i Stockholm”. Jag gillar även ”Farsan” om pappan som växte upp på en bensinmack.

Värmlandschauvinismen är sällan så tydlig som hos trion Transfer. ”Med ena benet i det värmländska dansbandsarvet och det andra i gränslandet mellan country och charterflamenco”. Deras största hit är ”En starköl i Stockholm är bara en lättöl i Grums”. Originalet är spelat nästa en miljon gånger och EPARemixen över 700 000 gånger. Texten räknar upp allt bra med Värmland. Riktigt rörande och roligt. Jag gillar också ”Riksväg 62” som de gjort med Rob Coffinshaker och som gammal värmlänning kan jag också gilla ”Sommaren på Sandgrund” om Ann-Charlottes sommar på dansstället Sandgrund i Karlstad 1992. Sandgrund är nu nedlagt som danspalats och rymmer idag Lars Lerins målningar,

Dalsland

Roger Bäck kommer från Dalsland. Men när han började ge ut skivor kallade han sig Ödemarksjägar´n på debutalbumet som kom 2012. Sedan har två album till kommit och en massa singlar men nu under hans egna namn. Roger är nog den mest framgångsrike svenske countrysångare du aldrig hört talas om - om du inte besöker Jaktmässor förstås för där är han kung. Roger har flera låtar som streamats över en miljon gånger. Han är en suverän låtskrivare och vågar blanda in jojk och jaktljud och annat i sina låtar. Roger bor numer i Jämtland med sin familj. Han texter handlar i stort sett uteslutande om jakt, om olika hundar, olika byten och hur det är i skogen. Även sköna hyllningslåtar till Jämtland och fjällen. Lyssna på Roger Bäck. Och att han har kvar sin dalsländska dialekt kan man inte ta miste på

Bohuslän

I Stenungsund finns Viktor Olsson. Han debuterade 2015 med det mycket fina albumet ”Stenungsund” och har sedan dess släppt två album till, en EP och flera singlar. På senaste albumet från 2020 finns den vackra ”Evergreen” som till och Lasse Stefanz nappade på och spelade in. Viktor Olsson har en av mina absoluta favoritröster och han kan skriva vassa låtar. .

Närke

I mitt älskade Örebro är Karin Wistrand drottning sedan sin tid i Lolita Pop i början av 1980-talet.. Men hon har fortsatt att göra musik. 2021 kom den fina ödesmättade duetten med Peter R. Ericsson ”Ska vi anfalla?”. I Örebro finns också Jeremias Session Band som spelar tonsättningar av Jeremias i Tröstlösa, Levi Rickson. Debutalbumet från 2008 gick in på alla listor och hyllades stort. Deras senaste singel kom 2020 och det är sköna ”Om våren”. Sjunger gör Staffan Ernestam, känd från Sven-Ingvars, och Karin Wistrand.

Västmanland

Svensk countrys nya favorit är Västerås-sonen Hannes Aitman som precis fyllt 20 år. Han har nyss släppt ännu en smart countrysingel och hans debutalbum beräknas komma i slutet av augusti. Men Hannes sjunger på engelska. Så vi lämnar Västerås för Sala för svensk countryns just nu klart lysande låtskrivarstjärna är Henric Hammarbäck, som släpper sin egen musik som H.Self, och som kommer från Sala. I dag bor han och verkar i Stockholmstrakten. Oavsett så är de fyra låtar på svenska som har släppts våren 2024 i absolut toppklass. Tidigare skrev han låtar åt sig själv på engelska och låtar på svenska åt David Ritschard. H. Selfs ”Maggie Brown” är årets bästa låt oavsett språk och kategorier. Och de övriga kommer inte långt efter. Jag är särskilt svag för den senaste ”Klarälvens gudinna”.

Uppland

I Uppsala skapar Peter R. Ericson skön musik sedan många decennier. Hans har ju gjort låtar både på svenska och engelska. På hans album ”Duetter” från 2020 finns hans gripande tolkning av klassiska ”The Boxer”. En urvass duett där Peters ödesmättade musik möter Ola Magnells rörande röst. Låten släpptes efter att Ola dött samma år. Jag är också svag för den instrumentala ”Till Gunilla över gränsen” där Peters och Lasse Englunds gitarrer målar en glimrande ljudakvarell som kan lugna de tröttaste nerver.

I Vallentuna fanns ju Mats Rådberg. En av de stora inom svensk country. Mats dog  i juni 2020. Hans sista EP ”Epilog” kom på nyårsafton 2020. Där finns sju låtar som blev det sista han gjorde. Det är inget dåligt eftermäle. Låtarna är skrivna av Jonas Thornberg och tidigare nämnde Peter Russberg. Det handlar mycket om livets slutskede och är ett tydligt avsked till ett innehållsrikt liv. Det är både rörande och riktigt bra.

Södermanland

I Eskilstuna finns Sophie Hansson som släppt ett antal singlar och uppmärksammats även i USA. Men hon sjunger inte på svenska. Från Eskilstuna kom och den främste av svenska rocktrubadurer Magnus Lindberg. Året innan han dog 2019 släppte Magnus ”Skörd”, det som kom att bli hans sista album. Det albumet inleds av låten med den ödesmättade titeln ”När sekunderna försvinner” en låt som växer för varje gång man hör den. 2022 släpptes ”Dom som aldrig ger upp – En hyllning till Magnus Lindberg”. Samlingen innehåller mycket att tycka om som Sophie Zelmanis vackra countrytolkning av ”Då tänker jag på dig”. Här finns även en tolkning av en annan sörmlänning, Toni Holgersson från Södertälje som spelar på alla  nervtrådar och öppnar hjärtan med den gripande ”Ser du”. I mina öron finns här inte ett svagt spår även om vissa är bättre än andra.

Gotland

Eric Palmqvist har med sitt EP´s Trailer Park spelat skön americana i många år men även den sköna låten med titeln ”Visby” är på engelska.. Men sedan 2019 har Eric släppt tre album med svenska texter och senaste singeln ”Tvålen” är en duett med Kajsa Grytt som släpptes i april i år. Senaste albumet ”Värmen” släpptes 2022 innehåller många tänkvärda och djupt personliga låtar. En favorit är duetten med Anna Järvinen ”Kom en liten stund”

På Gotland finns också kungarna av provinspop Smaklösa. I decennier har deras breda gotländska spridit för många obegripliga texter som ändå är så roliga. Deras senaste album ”Moonboots på Hemse” gavs ut 2017. Den innehåller en hel del roligt snack och några hyfsade låtar som ”Åk hem Till Sanda” om han som så gärna ville men inte fick vara med i kyrkokören, varpaklubben eller besöka grannbyn.

Öland

På Öland bor sedan ett antal år Toni Holgersson. En av landets främsta låtskrivare som har haft ett mer än struligt liv men ändå lyckats ge landet en hel del lysande låtar. På senaste inspelningarna har han samarbetat med Charlie Engstrand Sommar. Tillsammans har de skrivit den mycket fina countrylåten, lite lätt lånad från Eagles i musiken, ”Planterad i jord”. En låt som visar upp Tonis enorma talang och speciella röst på bästa sätt.

Östergötland

På Magnus Lindberg-hyllningen gör Linköpings store son Lasse Winnerbäck hela två låtar. Min favorit ”Månsken Peggie”,som jag plågat mina favoritkvinnor med i årtionden, gör han så bra. På sitt senaste album ”Neutronstjärnan” från förra året ger Lasse mästarprov på mästarprov i låtskrivning på svenska och många av spåren är country eller americana. Den låt jag spelar mest just nu är ”Vad gör det om hundra år”. I sommar kommer Lasse att resa Sverige runt tillsammans med bland andra David Ritschard.

Från Finspång kommer Don Redmon. Han gör det mest på engelska men det finns undantag. Jag gillar verkligen ”Allt blir heligt som du rör”. Riktig brustet hjärta-country som funkar som Östgöta Sädes. Rebecka Sandberg började med country när hon gick på musikgymnasium i Norrköping. Hon har gjort låtar med både David Ritschard och Eric Palmqvist men bäst är hon på egen hand i de låtar som hon skrivit tillsammans med sina bröder. Hennes texter är suveräna som ”Flickorna i Aktuell Rapport”, ”Pendeln mot Rotebro Station” eller den skönt ironiska ”En riktig countrylåt(om kåken, bruste hjärta, my mama och att supa bort sitt liv)”. Hela albumet ”Ring Mig (0739-81 25 03)” är värt att höra och borde fått mer uppmärksamhet än det fått.

Västergötland

Det är klart att landskapet som en gång i tiden gav världen Bröderna Djup, från Lidköping, måste bjuda på efterföljare. Bonna Bengt har sin gård i Hjo och förutom Bröderna Djup har han som förebilder Roland Cedermark. Samantha Fox och Brödernas Lindqvist. Hans just nu mest streamade låt har streamats nästan 1,8 miljoner gånger och heter ”Rätt in i räva”. Andra låttitlar är ”Lavemanget”, ”Pungen i stången”, ”Kyss mig där ryggen tar slut” och med såna titlar är det inte konstigt att den senaste singeln från maj i år är Eddie Meduza-klassikern ”Mera brännvin”. Dialekt och gott humör räcker långt och det svänger som tusan och självklart finns dragspel med.

Småland

Från Nybro kommer Avantgardet. Deras senaste album ”Från Nybro wiw Lavv” pendlar mellan mörk americana och rock. Och jag kan inte motstå en titel som ”Bankkontor och sunkhak”, lokalhistoria i kubik, och låten ”Tänker på Sverige” är en klassisk countrytext av bästa slag om arbete och vad som är värt nåt i livet. Rasmus Arvidsson är en suverän låtskrivare.

Ett slags hedersomnämnande till A.K & The Brottherhood och deras finstämda ”Småland”. Men tyvärr är även den på engelska. Hela Småland är fyllt av bra musik och klassiska band och Kalmar har ju bjudit på både Ola Magnell och CajsaStina Åkerström men de faller lite utanför tanken med denna krönika.

Halland

En av mina favoritröster är från Falkenberg. Men Johan Örjansson har vare sig under eget namn eller under namnet Basko Believes gjort något på svenska. Men jag minns bussresor och fester när han sjöng både Peps och Thåström. Men tyvärr inget på Spotify i dag.

Halmstad kryllar ju av bra låtskrivare och artister men inga självklara för denna krönika. Per Gessle har ju ändå som soloartist gjort mycket som plats i country- och americanangenren. Den finaste är kanske duetten med Lars Winnerbäck ”Småstadsprat” som kom 2017. Men även den senaste ”Hjärta av glas som gavs ut i maj i år är en skön countryrockare som växer i längden.

Blekinge

Caj Karlsson & Världens bästa band gav förra året ut livealbumet ”Live KINO, Karlskrona” och i vår har Caj tillkännagett att han hemma på Hasslöfestivalen på hans älskade Hasslö kommer att göra sin sista spelning någonsin den 13 juli 2024. ”Åren har gått och jag blir älskad för den jag egentligen är nu. Det räcker för mig till slutet.” skriver han bland annat i sitt avskedsbrev. Caj har alltid rört sig i gränslandet mellan country, folk, visa och rock och har skrivit en massa starka sånger och har en röst man lyssnar på. ”Som att sluta med napp” är en av de starkaste låtar om alkoholberoende som har gjorts. 2008 kom också den starka kortfilmen ”Caj och hans demoner” som är väl värd att se.

Skåne

Kyrkokören i Skurup är kanske inte så omsjungen som den borde. Men Anna Hertzmans sköna countrysoulballad från 2018 heter just ”Skurups kyrkokör” med textraden ”Vem fan tror du att du är/Nån jävla tölp som gör mig sned/ Vad fan tror du att du gör/ Med den snyggaste tjejen från Skurups kyrkokör”. En av mina mest lyssnade låtar. Jag gillar den skarpt. Men hennes verkliga countryhit är den underbara ”Född långt ut” från 2012. En låt som Peter LeMarc en gång i tiden fick mig att upptäcka. En underbar låt om hemlängtan och nostalgi till trakten där man föddes utifrån att man åker hem för något sorgligt. Ett mästarprov. Att den bara har streamats mindre än 700 000 gånger är för sorgligt.

Martin Nilsson har en av de bästa, Hasse Andersson, som mentor. Han var långtradarchaffis innan han hamnade i teves ”Sikta mot stjärnorna” som just Hasse Andersson och sedan var han med ”Fame Factory” där han blev tvåa.  Han har också sjungit med dansbanden Donnez och Lars-Kristerz. Han gör låtar både på engelska och svenska. Hans senaste album kom 2019 och förra året kom singeln ”Cykeltur till Mölle (En liten paus)” om en cykeltur med många förhinder. I år kom ”Var nära familjen” skriven av Christian Mini Olsson, Mikael Wigström och Peter Russberg. En klassisk countrylåt om livets värderingar med stor Alf Robertson-känsla om på skånska.

Sedan kryllar ju hela Skåne av skickliga countryartister och dansband som inte minst Lasse Stefanz som lyfter fram countryn…

Men jag tror vi sätter punkt för denna resa här. Jag får återkomma i ämnet någon annan gång.

Vi hörs Från Landet…